De geluk brengende alkoof die door niets wordt tegengehouden!

De CHALLENGER 360 SL is geboren en 1991 en werd verdeeld tot in 1994. Het was toen al een ultra-compacte alkoof die talrijke standaard geleverde uitrustingen rijk was, zoals de trapgalerij en stabiliserende koppelstukken. 

 

We vinden hem terug met iets meer dan 20 jaar op zijn teller en in een toestand die met gemak de huidige modellen kan doen verbleken. Het concept heeft niets verloren, omdat Challenger niet in de val van het gemak liep en zich concentreerde op functionaliteit. Resultaat: alkoven met een leefruimte, waardoor gezinnen kunnen reizen in een opmerkelijk comfort. Het houtwerk en het fluweel zorgen bovendien voor een "cocoon"-sfeer en geven de camper een kostbare toets.  Op de weg gedraagt deze camper zich voorbeeldig en dankzij zijn dieselmotor van 2,5 liter van het type "Peugeot J5" is het een camper waarmee u in alle veiligheid heel Europa kunt doorkruisen. 

Mevrouw en mijnheer Hay hebben de camper als tweedehandscamper gekocht. Ze zijn de exacte datum vergeten. Maar ze weten dat hun keuze onmiddellijk de juiste was.  De winter is al lang een goed moment om hun volgende bestemmingen te plannen. En ze laten het niet na te dromen en zich voor te stellen waar ze hun volgende vakanties zullen doorbrengen. Vandaag is de situatie anders voor het ondertussen gepensioneerde paar. Ze blijven tijdens de zomermaanden lekker thuis in de Ardèche (Frankrijk), maar zodra de toeristen weg zijn, gaan ze op pad!

We hebben ze ontmoet en de link tussen ons was de camper die ze gekocht hadden en waarmee ze verschillende landen en streken hebben kunnen bezoeken zonder zich zorgen te hoeven maken waar ze zouden blijven overnachten. Maar als ze gevraagd worden of ze hun huis of hun camper verkiezen, is het al heel wat moeilijker een duidelijk antwoord te krijgen! Aan hun reizen zijn precieze herinneringen verbonden, zoals Mr Hay verduidelijkt: "we hebben herinneringen aan alle plekken waar we gestopt zijn. De stickers die ze vroeger kochten, liggen nu uiteraard in de muurkast. Mevrouw Hay verklaart: "er zijn er zoveel dat als we ze allemaal zouden kleven, alle wanden van de camper bedekt zouden zijn ... Bovendien is het een heel onderhoud, ze mogen niet lossen!"

We hebben echter ook begrepen dat ze geen enkel mechanisch probleem gehad hebben (het is waar dat ze hun voertuig heel goed onderhouden) en daardoor kunnen ze vanaf september of oktober in alle veiligheid snel vertrekken naar verre oorden en profiteren van talrijke extra jaren met de camper die voor hen het meest waard is en uiteindelijk alles is. De beste manier om te reizen in een gepersonaliseerde ruimte die voldoet aan hun verwachtingen.

  • Afmetingen 563 x 220 x 295 cm
  • 5 plaatsen op het inschrijvingsbewijs / 5 slaapplaatsen 
  • Maximale snelheid: 145 km/u 
  • Houten, isolerende sandwichpanelen
  • Slaapplaats in de alkoof 144 x 198 cm
  • Verwarming  van die tijd "Truma 3000 "
  • Koelkast van 66 liter
Le 1er camping-car Capucine Challenger

 

Le tour du monde en Challenger