Selector

Segmenten

Van

INGERICHTE BUS (of VAN) De ingerichte bussen hebben de originele carrosserie van een voertuig. Ze onderscheiden zich aan de buitenzijde van «bestelbusje» door middel van een specifieke decoratie en aanvullende openingen (ramen, ventilatie, enz.). Ze hebben de functionaliteiten van campers zoals de slaapruimte, de keuken, de badkamer (met douche, wastafel en WC) enz… Ze zijn discreter en vaak van een kleinere afmeting dan de andere campers. Ze zijn hanteerbaarder waardoor ze makkelijker in de stad gebruikt of geparkeerd kunnen worden.

Integraal

Integraal Alleen de integralen hebben een geheel origineel silhouet dat in niets herinnert aan dat van de originele drager. Ze hebben namelijk geen enkel element van de carrosserie van het voertuig waarvan zij het mechanische deel delen. De besturingscabine is «geïntegreerd» in het geheel van de camper. Daarom zijn deze voertuigen vaak duurder dan andere campers Daartegenover bieden zij een mooie leefruimte en een panoramisch uitzicht achter het stuur.

Half-Integralen

Half-integraal Dit is het meest gebruikte soort camper in Europa. Er bestaan twee modellen voor half-integralen: de klassieke, ideaal voor twee personen en de half-integraal «paviljoenbed», in volle groei: deze biedt tot vijf slaapplaatsen met een paviljoenbed, gedrukt tegen het plafond boven de woonkamer, dat uitsluitend naar beneden komt om te slapen, om zo overdag een comfortabele leefruimte te bieden. Het gedeelte boven de bestuurderscabine, «pet» genaamd, is niet bruikbaar als slaapplaats, maar het profiel maakt een betere ventilatie mogelijk.

Alkoof

Alkoof Het gedeelte boven de bestuurderscabine wordt «alkoof» genoemd en bevat 2 slaapplaatsen De alkoof camper (gewoonlijk alkoof genoemd) is een legendarisch voertuig dat direct herkenbaar is door de kamer boven de bestuurderscabine. Het is de gezinscamper bij uitstek en biedt over het algemeen tussen 4 en 7 slaapplaatsen, mooie leefruimtes en een comfortabele plafondhoogte.